Het is alweer 2 weken terug dat er voor het laatst iets op de site is gepost. En er is in die twee drukke weken veel gebeurd. Helaas hadden we geen internet, dus was een paar tweets via mijn telefoon het enige om jullie een beetje op de hoogte te houden.

Laten we maar beginnen waar we waren gebleven. In Igls, Oostenrijk, voor onze allereerste Europa cup. We begonnen direct goed, want we hadden daar 3 Europa cups. Vrijdag, zaterdag en zondag. Dus donderdag vol goede moed ijzers schuren.[singlepic id=632 w=640 h=480 float=]

Toen we vrijdag dus aan onze allereerste Europa Cup wedstrijd startten, hadden we er dan ook heel veel zin in. Ik was ook wel een beetje zenuwachtig, maar dat hoort er ook een beetje bij. De kunst voor een piloot is om die onder controle te houden en ervoor te zorgen dat je rustig kan sturen na de start. Dat ging dat heel goed. Samen met Sanne startte ik en wisten we een mooie starttijd neer te zetten en vervolgens een goede afdaling naar beneden te maken. Het resultaat: 8ste in onze allereerste Europa Cup! We zijn zelfs een World Cup piloot voorgebleven, dus we zijn erg trots!

De dagen daarna haalde we een 15de en en 10de plaats, waar we als Europa cup debutanten heel blij mee waren, want we stonden toen in het algemeen klassement in de top 10!!

[singlepic id=631 w=320 h=240 float=right] Vervolgens gingen we door naar Winterberg. Dat was een iets ander verhaal. Ik vind als piloot de baan in Winterberg erg leuk, maar deze week wilde het helaas niet helemaal lukken. In de bobslee wereld staat Winterberg bekend om zijn mist, grote hoeveelheid mist. Deze mist leidde er dan ook toe dat onze eerste training afgelast werd. De dag erop konden we gelukkig wel trainen, alleen dit ging niet zo heel soepel. Zowel Mirjam en Ineke heb ik flink door elkaar geschut en allebei een keer het ijs van dicht bij laten zien. Goed, geen ideale voorbereiding voor de wedstrijden van de dagen daarop, maar het hoort bij de sport. Toch stapte Mirjam en ik na een goede start toch vol goede moet in de slee! Helaas ging het niet zoals gewenst. We gingen we om in bocht 13 en ik kwam zonder Mirjam over de finish! Met als gevolg dat we niet alleen door elkaar geschut waren, maar ook nog eens gediskwalificeerd. De volgende dag startte ik met Sanne. Dat ging echt heel goed tot bocht 11 geen gekke dingen, maar helaas niet helemaal mooi over naar de volgende bocht en bij het raken van de kant ben ik mijn stuurtouwtje verloren. Met als gevolg dat ik niet meer kon sturen. Ja en dan is Winterberg genadeloos. We zijn dan ook hard onderuit gegaan en moesten beide naar het Ziekenhuis.

In het ziekenhuis bleek dat ik niks gebroken had, maar Sanne wel helaas. Omdat ik wel misselijk was, moesten we beide een paar nachten blijven. Inmiddels zijn we beide weer thuis en maken we het goed. Alleen zal het voor Sanne helaas nog wel even duren voordat ze weer in de slee kan stappen. Ik werk hard aan mijn herstel en hoop op tijd fit te zijn voor het WJK over 2 weken.

Als we achteraf terug kijken op deze week, was het niet onze beste week, maar het was wel heel leerzaam! Elke sport heeft zijn leuke en minder leuke kanten, maar we laten ons niet zomaar uit het veld slaan 🙂