Over Kimberley Bos

De Atleet

In 2009 kwam ik per toeval in aanraking met de sleesporten. Bij een sportdag in Ede was er een bobslee-startbaan. Ik bleek talent te hebben. Ik heb drie jaar in de bobslee gezeten, met als hoogtepunt een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een éénpersoons slee. Fysiek gezien ligt het skeleton mij nóg beter en die keuze heeft al z’n vruchten afgeworpen, want begin 2017 eindigde ik als 10e op de wereldranglijst. Maar ik wil méér!

De droom

Mijn droom is om de beste skeleton atlete van de wereld te worden. Na mijn vierde seizoen stond ik op de 1oe positie op de wereldranglijst. Ik ben dus al goed op weg. Om mijn droom te realiseren staat de komende periode volledig in het teken van kwalificatie voor en deelname aan de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.

Vrije tijd

Ik ben in februari 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut en werk inmiddels voor Fysio-med Bravenboer in Ede. Ook geef ik les aan de jonge meiden van turnvereniging, Exalto Sport. Turnen is de sport die ik als eerste beoefende. Zelf doe ik dit al jaren niet meer, maar ik vind het wel enorm leuk om bij de vereniging betrokken te blijven. Ow, en ik vind het natuurlijk enorm leuk om met mijn hond Lara te wandelen.

Palmares

  • 8ste op het WK 2016
  • 2de op het WJK 2016
  • 3de op de World Cup in Zuid-Korea
  • Regerend Nederlands Kampioen
  • 10de op de Wereld ranglijst
  • 2x Goud op in de Inter Contintental Cup 2017

Wat is Skeleton?

Met 120 km/uur, head first van een afdaling – wat een kick!

Skeleton is een best onbekende sport in Nederland. Maar het is zo gaaf! Daarom heb ik speciaal voor jullie een video gemaakt om uit te leggen wat skeleton precies is en hoe de sport werkt.