Over Kimberley Bos

De Atleet

In 2009 kwam ik per toeval in aanraking met de sleesporten. Bij een sportdag in Ede was er een bobslee-startbaan. Ik bleek talent te hebben. Ik heb drie jaar in de bobslee gezeten, met als hoogtepunt een bronze medaille op de Jeugd Olympische Spelen. Drie jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar een éénpersoonsslee. Fysiek gezien ligt het skeleton mij nóg beter en die keuze heeft al z’n vruchten afgeworpen want vorig jaar eindigde ik als 8ste op de wereldranglijst. Maar ik wil méér!

De droom

Mijn droom is om de beste skeleton atlete van de wereld te worden. Na twee jaar heb ik een 21ste positie op de wereldranglijst weten te bemachtigen. Dus ik ben al goed op weg. Om mijn droom te realiseren staan de komende twee jaar volledig in het teken van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.

Vrije tijd

Ik ben in februari 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut. Ook geef ik les aan de jonge meiden van turnvereniging, exalto sport. Turnen is de sport die ik als eerste beoefende. Zelf doe ik dit al jaren niet meer, maar ik vind het wel enorm leuk om bij de vereniging betrokken te blijven. Ow, en ik vind het natuurlijk enorm leuk om met mijn hond Lara te wandelen.

Palmares

  • 8ste op het WK 2016
  • 2de op het WJK 2016
  • 3de op de World Cup in Zuid-Korea
  • Regerend Nederlands Kampioen
  • 10de op de Wereld ranglijst
  • 2x Goud op in de Inter Contintental Cup 2017

Wat is Skeleton?

Met 120 km/uur, head first van een afdaling – wat een kick!

Skeleton is een best onbekende sport in Nederland. Maar het is zo gaaf! Daarom heb ik speciaal voor jullie een video gemaakt om uit te leggen wat skeleton precies is en hoe de sport werkt.