Teleurstellende dag in Sankt Moritz

In de laatste wedstrijd die meetelde voor olympische kwalificatie, de World Cup in Sankt-Moritz, heeft Kimberley vrijdagochtend een voor haar teleurstellend resultaat neergezet. Door de naweeën van het ziek zijn vorige week, had ze geen goede dag. Kimberley begon met een zeventiende plaats in de eerste heat en zakte door een slechtere tweede heat naar plaats twintig. Dat kostte haar ook veel punten, waardoor ze in het World Cup klassement naar de dertiende plaats is gezakt. Voor kwalificatie voor de Olympische Spelen was een top-12 klassering nodig.

“Hoewel ik vorige week echt ziek was, kun je stellen dat ik nu meer last had van dat ziek zijn dan vorige week”, vertelt Kimberley. “Ik ben helaas twee en een halve kilo afgevallen en moest daardoor ook alle zeilen bijzetten bij de start. Maar mijn conditie heeft ook een flinke klap gehad. Dat zorgde ervoor dat ik na de start eigenlijk volledig buiten adem was en moeite had om de concentratie vast te houden. Dat viel in beide heats ook goed te zien, want ik verloor met name tijd op het eerste deel na de start, waar ik meermaals de kant raakte. In de rest van de afdaling ging het wel goed, maar dat begin kostte me in beide heats al teveel tijd en snelheid.”

Extra zuur
Op slechts zeven punten achterstand valt Kimberley nu dus buiten de boot als het gaat om de top-12 in de World Cup stand. “Het is een ontzettende teleurstelling dat het op deze manier gaat. De eis is voor Nederlanders erg streng, maar ik ben ervoor gegaan. Als je dan ziet dat ik in Winterberg ten opzichte van velen echt pech had met het weer en nu twee weken achter elkaar problemen ondervind door ziekte, dan is dat wel extra zuur. Ook met in het achterhoofd dat er nog een Russische voor me staat die door het IOC geschorst is en de wetenschap dat ik vorige winter derde werd op de olympische baan. Ik hoop dat dat op de één of andere manier toch ook nog meegewogen kan worden.”

By |2018-10-18T11:05:22+00:00januari 12th, 2018|Geen categorie|2 Comments

2 Comments

  1. lydie 12 januari 2018 at 17:13 - Reply

    We duimen mee voor je

  2. Eddy Raaphorst 13 januari 2018 at 13:42 - Reply

    Heel erg jammer Kimberley , ik had het je heel erg gegunt maar als je door pech achtervolgd wordt is het bubbel zwaar . Misschien nog een wondertje succes verder .groeten Eddy Raaphorst

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.